Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce Želivského ulice v Jablonci nad Nisou začne v pondělí 25. 8.

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 08. 2014 14:07
  • Doprava

Sdílet článek

V pondělí 25. srpna 2014 bude zahájena rekonstrukce silnice III/29024 – ulice Želivského v Jablonci nad Nisou. Řidiči tak musí počítat s částečnými uzavírkami. Práce by měly skončit koncem listopadu letošního roku.

„Stavba bude probíhat v úseku 1,3 km, a to od okružní křižovatky ulic Rýnovická, Tovární, Ladova a Harrachovská až po křižovatku s ulicí Československé armády,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník. Součástí oprav bude osazení pravostranné obruby a uličních vpustí pro optimalizaci odvodu povrchových a dešťových vod do dešťové kanalizace. Zároveň se kompletně obnoví vodorovné i svislé dopravní značení. Investorem této části je Liberecký kraj.

Práce budou zahrnovat také výstavbu jednostranného chodníku ze zámkové dlažby podél prodejny automobilů FICS od zastávky MHD po křižovatku s ulicí Československé armády. Investorem této části rekonstrukce ulice Želivského je statutární město Jablonec nad Nisou.

Stavba je financována z Operačního programu Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Celková hodnota zakázky činí 10.580.232 Kč bez DPH (komunikace – investor Liberecký kraj 9.231.081 Kč bez DPH, chodník – investor statutární město Jablonec nad Nisou 1.349.151 Kč bez DPH)

Na základě výběrového řízení bude stavbu realizovat společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., odštěpný závod Dopravní stavby STŘED. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky