Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rekonstrukce silnice, které patří titul „výmol roku“, se připravuje

17. 08. 2016

Podle výsledků projektu Výmoly.cz získal Liberecký kraj v letošním roce anticenu „výmol roku“ za špatný stav silnice II/259 na Českolipsku. Kraj nyní připravuje její kompletní rekonstrukci.

„K prvenství se hlásíme, stejně tak jako k odpovědnosti za řešení. Rekonstrukce silnice se připravuje, právě se soutěží dodavatel projektové dokumentace. Uvidíme, jak složité bude stavební řízení a kdy se podaří vysoutěžit dodavatele. Silnice k hradu Houska nepatří mezi nejvíce vytížené v Libereckém kraji, ale postupně opravujeme všechny komunikace vedoucí k turistickým cílům. Vloni to byla silnice na Sychrov, letos dvě na Trosky,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Podrobněji k výtlukům označených na portále Výmoly.cz

1)  Č. 1 Výtluk CZ655 – Doksy, silnice II 259: Výtluk není u Doks, ale u Blateček.

2)   Č. 3 Výtluk CZ3072 – Blatce, silnice II259: Výtluk není v Blatcích, ale pod Konrádovem na hranicích Libereckého kraje.

Rada kraje na svém zasedání 17. 5. 2016 rozhodla o zahájení projektové přípravy celého úseku II/259 z Dubé až na hranice Libereckého kraje. V současné době probíhá veřejná zakázka na výběr dodavatele projektové dokumentace.

S rekonstrukcí krytu se provede modernizace nezpevněných krajnic. V rámci stavby dojde k odstranění náletových porostů a stromů v krajnicích a v příkopech. Součástí bude kompletní obnova odvodnění včetně rekonstrukce všech propustů, dále oprava nebo rekonstrukce všech zárubních a opěrných zdí s doplněním zádržného zařízení.  Akce zahrne obnovu a doplnění dopravního značení.

3)   Č. 5 Výtluk CZ3637 – Semily, silnice Bořkovská.

V současné době finišuje její oprava, která byla zahájena 12. 7. 2016. Pracuje se na dokončení vodorovného dopravního značení. Jedná se o údržbu komunikace, která spočívá v obnově nezpevněných krajnic, pročištění nezpevněných rigolů a příkopů, provedení celoplošné opravy krytu vozovky a vodorovného dopravního značení. V rámci stavby byl stávající propustek pročištěn a čela propustku byla zbavena vegetace s následnou povrchovou sanací.

Obr. web výmoly.cz

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624