Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice z Polevska do Práchně dostane během léta nový povrch

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 06. 2015 11:39
  • Doprava

Sdílet článek

Se začátkem prázdnin odstartuje nutná rekonstrukce silnice III/26318 z Polevska do Práchně. Liberecký kraj minulý týden podepsal smlouvu se společností EUROVIA CS, a.s, která stavbu na základě výběrového řízení provede za 27,5 mil. Kč s DPH.

Stavební práce budou probíhat v úseku dlouhém cca 3,4 km mezi Polevskem a Práchní, jenž je v havarijním stavu. Rekonstrukce zahrnuje úpravu odvodnění, obnovu nezpevněných krajnic a homogenizaci šířkového uspořádání. Dále bude zřízeno nové vodorovné dopravní značení a vyměněno stávající svislé dopravní značení. Součástí prací je také odstranění vzrostlé zeleně zasahující do dopravního prostoru.

Zahájení stavebních prací se plánuje na počátek července. Po nové silnici se řidiči svezou nejpozději do konce října, kdy by měla být rekonstrukce dokončena,“ říká Martin Čáp, vedoucí investičního oddělení Krajské správy silnic Libereckého kraje. 

Stavba je financována z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, ze kterého Liberecký kraj získal pro letošní rok finanční prostředky ve výši 187.440.000 Kč.

„V červenci také plánujeme zahájit stavební práce na dalších dvou úsecích silnic. Konkrétně na silnici III/28721 Malá Skála - Sněhov a silnici III/2892 Semily – Bítouchov, kde bude do konce letošního roku odstraněn nevyhovující stav povrchu. V letních měsících nás toho čeká opravdu mnoho. Rád bych tedy řidiče požádal o trpělivost a shovívavost. Věřím, že ocení další kilometry pohodlnějších a bezpečnějších silnic,“ doplňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Seznam všech akcí, které kraj bude realizovat na silniční síti silnic II. a III. třídy v letošním roce, včetně znázornění v mapě, je uveden na internetových stránkách kraje: http://doprava.kraj-lbc.cz/page254/plan-oprav-pozemnich-komunikaci-ve-vlastnictvi-kraje.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky