Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Smutná zpráva z Bělé. Zemřel bývalý starosta Vladimír Svoboda

05. 05. 2017

Z obce Bělá na Semilsku dorazila smutná zpráva. Zemřel dlouholetý starosta obce a zastupitel Vladimír Svoboda. Muž, který pro rozvoj a život nejenom Bělé udělal mnohé, a i proto jej hejtman LK Martin Půta ocenil za jeho obětavou celoživotní práci v roce 2014 Poctou hejtmana za celoživotní přínos v oblasti rozvoje obce a regionu. Čest jeho památce!

Pan Vladimír Svoboda věnoval aktivní činnosti v obci Bělá neuvěřitelných 63 let.  Již v roce 1954 se stal členem kulturní komise obce, v roce 1957 pak účetním a od roku 1964 aktivně pracoval jako tajemník obce.  V roce 1992 byl zvolen starostou, a následně pokračoval ve funkci i v dalším období. Za svou práci pro obec nikdy nepobíral klasický plat. V současnosti byl stále členem zastupitelstva obce.

Obětovat se pro jednu věc bylo pro pana Svobodu typické. Kromě dlouholeté práce pro obec působil již od svých „učňovských“ let, tj. více jak 51 let v tehdy národním podniku  Kolora - z toho 30 let na pozici ekonoma a posledních pět let před důchodem byl jeho ředitelem.

Vladimír Svoboda byl také nositelem nejvyššího vyznamenání mezi dobrovolnými hasiči – Řádu sv. Floriána. V letošním roce oslavil Vladimír Svoboda úctyhodný 83 let.

Na snímku Vladimír Svoboda v roce 2014 při přebírání pocty hejtmana Libereckého kraje.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215