Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Společné memorandum připravuje podmínky pro Základní uměleckou školu v Železném Brodě

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 03. 2017 16:44
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje projednala návrh společného memoranda s Městem Železný Brod, Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou Železný Brod a Základní uměleckou školou Železný Brod. Cílem tohoto memoranda je připravit podmínky pro společný projekt rekonstrukce objektu domova mládeže, v jehož jednom křídle by sídlila základní umělecká škola.

Město Železný Brod je zřizovatelem zdejší základní umělecké školy, která sídlí na Koberovské ulici v objektu, jehož stavební stav je dlouhodobě nevyhovující jak po stránce dispoziční, tak i po stránce hygienické. Starosta města Železný Brod František Lufinka se obrátil již v loňském roce na Liberecký kraj se žádostí o prověření možnosti dlouhodobého pronájmu jednoho křídla domova mládeže, který je ve správě Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Železný Brod. Tato část domova mládeže není využita pro ubytování žáků školy. „Společné fungování střední uměleckoprůmyslové školy a základní umělecké školy nepovažuji jen za možnost efektivního využití objektů, ale také za možnost pro prolínání jejich aktivit na úrovni umělecké,“ říká k záměru Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro řízení resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Město Železný Brod by investovalo do úprav části domova mládeže pro zajištění činnosti základní umělecké školy částku v předpokládané výši 20 mil. Kč. Stavební úpravy by zahrnuly zateplení obvodového pláště s novými omítkami, výměnu špaletových oken, výměnu dveří, vybudování vnitřního výtahu, úpravu vnitřních omítek, vybudování nového sociálního zázemí, vybudování vzduchotechniky, vytápění, elektroinstalací, terénní úpravy. Finanční prostředky vložené městem budou v budoucnu zohledněny v nájemním vztahu formou zápočtu.

Současně s investicí města do objektu domova mládeže dojde k rekonstrukci i té části, kterou využívá střední škola. Pro tuto rekonstrukci jsou již v rozpočtu Libereckého kraje na rok 2017 alokovány finanční prostředky ve výši 26.570.000 Kč. V letošním roce se předpokládá, že bude zpracována projektová dokumentace na realizaci stavby. Výběrové řízení pro zhotovitele stavby a samotná rekonstrukce objektu by měla proběhnout v roce 2018. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky