Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Startuje kampaň Do práce na kole 2017. Zapojte se!

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 03. 2017 15:06
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Oblíbená cyklokampaň Do práce na kole 2017 odstartovala. Jednotlivci i týmy se mohou registrovat do dalšího ročníku kampaně, který má letos podtitul „Do práce na kole jezdí i profíci“. Aktivitu podporuje i Liberecký kraj.

Kampaň Do práce na kole 2017 v Liberci a Jablonci nad Nisou organizuje popáté spolek Cyklisté Liberecka. Odstartuje ve čtvrtek 20. dubna Jarní cyklojízdou z Liberce a Jablonce do Vratislavic nad Nisou a vyvrcholí slavnostním vyhlášením vítězů ve čtvrtek 8. června před libereckou radnicí.

Do kampaně se můžou zájemci zaregistrovat na  http://dpnk.dopracenakole.cz/registrace_pristup/

Do práce na kole je celostátní soutěží, jejíž 7. ročník proběhne během května 2017 ve více než třiatřiceti městech po celé České republice. Cílem je motivovat co nejvíc lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, ale i jiný bezmotorový dopravní prostředek nebo chodili pěšky či běhali. Zlepší si tak nejenom kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale přispějí i k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu.

Soutěž je pro všechny, kteří sestaví tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu s kolegy dojíždí během května do práce na kole. Lze soutěžit i jednotlivě. Letos se již podruhé mohou do soutěže zapojit i běžci, chodci, bruslaři, skateboardisté, longboardisté, vozíčkáři a další.  V rámci soutěže se účastníci mohou zapojit hned do několika soutěžních kategorií zaměřených na četnost, délku jízdy, kreativitu aj. Zaměstnavatelé mohou bojovat o titul „Cyklozaměstnavatel roku“ i v kategorii „Nejlepší vnitrofiremní soutěž“. Smyslem Do práce na kole je totiž také přesvědčit zaměstnavatele, aby svým na kole dojíždějícím zaměstnancům vytvořili potřebné zázemí (stojany, sprchy, šatny…).

Hlavní cenou soutěže pro Liberec a Jablonec nad Nisou je skládací kolo darované firmou elbikes.cz. Dále se můžete těšit na medaile od firmy Preciosa, věci na kolo od cykloobchodu RedEight a Bronec, poukázky na zapůjčení lodí na splutí Jizery, sýry od italské sýrárny, káva a suché plody od Pražírny kávy APe Křižany či soudek piva ze Svijan.

Tvářemi soutěže jsou pro letošní rok Prof. Pavel Pafko a Prof. Helena Illnerová i velvyslanec Nizozemska v Česku Eda Hoeks, jež jezdí do práce na kole téměř denně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky