Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Statutární zástupce hejtmana Ing. Luděk Suchomel se zúčastnil slavnostního otevření Pražského domu v Bruselu

  • 01. 07. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:226|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec

tel.: (420-48) 52 26 301, fax: (420-48) 52 26 330



Liberec, 1. 7. 2002



TISKOVÁ ZPRÁVA



Statutární zástupce hejtmana Ing. Luděk Suchomel se zúčastnil slavnostního otevření Pražského domu v Bruselu

V polovině minulého týdne se Ing. Luděk Suchomel, statutární zástupce hejtmana kraje, spolu se zástupci ostatních krajů, poslanci Poslanecké sněmovny PČR a dalšími představiteli České republiky zúčastnil na základě pozvání Hlavního města Prahy otevření Pražského domu v Bruselu. Tohoto slavnostního otevření se ze strany Evropské unie zúčastnili komisaři Evropské komise, poslanci Evropského parlamentu a další významní zástupci EU, což zajistilo reprezentativní charakter celé akce. „Jedná se o klasický bruselský dům nacházející se přímo v centru Bruselu blízko institucí EU, který na první pohled působí menším a skromným dojmem. Nicméně po bližším prohlédnutí zjistíte, že se vyznačuje perfektním zázemím v podobě výstavních sálů, ubytovacích prostor, a také zahrady, která je součástí domu“, dodal k charakteru domu Ing. Suchomel. Pro Liberecký kraj se může otevřít možnost vlastní prezentace v Bruselu. „Při jednání s pražskými radními jsme samozřejmě diskutovali možnost eventuelní prezentace našeho kraje v Bruselu a oni nám tuto možnost nabídli. O této skutečnosti budu nejprve informovat členy rady kraje, a poté povedeme na toto téma jednání. Diskuse bude vedena i se členy Výboru pro vnější vztahy a integraci do EU zastupitelstva kraje, a poté v zastupitelstvu kraje samotném. Měli bychom především připravit kvalitní druh prezentace Libereckého kraje, a rovněž si stanovit cílové skupiny, které budeme chtít touto prezentací oslovit. Já osobně se domnívám, že jednou z variant by mohl být projekt REGIOTRAM NISA, na jehož realizaci bychom chtěli získat finance z předstrukturálních a strukturálních fondů“, zhodnotil situaci Ing. Suchomel.

Nikola Bradíková

oddělení tiskové a vnějších vztahů

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky