Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Technická univerzita v Liberci přistoupila k Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 10. 2014 14:15

Sdílet článek

U příležitosti zahájení veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2014 MY JOB Liberec dne 16. října 2014 v Tipsport Areně Liberec přistoupila Technická univerzita v Liberci k Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje. Přistupující dokument slavnostně podepsali Zdeněk Kůs, rektor Technické univerzity v Liberci, a Martin Půta, hejtman Liberecké kraje a současně předseda Řídicího výboru Paktu.

Pakty zaměstnanosti fungují v mnoha jiných regionech Evropy, v České republice pak například v Moravskoslezském či Ústeckém kraji. „Naším společným cílem je přispět k rozumnému využití prostředků EU směřujících na vzdělávání a podporu zaměstnanosti v období 2014-2020. Dosavadní přístup všech členů paktu od jeho založení v dubnu letošního roku mě naplňuje optimismem, že jsme se společně vydali správným směrem,“ uvedl hejtman Martin Půta při slavnostním podpisu.

Technická univerzita se stala šestým subjektem, který se zapojil do této platformy. Připojila se tak k Libereckému kraji, Úřadu práce ČR – krajské pobočce v Liberci, Krajské hospodářské komoře Libereckého kraje, Regionální radě odborových svazů ČMKOS a Sdružení pro rozvoj Libereckého kraje, kteří dohodu o vzniku tohoto partnerství podepsali na počátku dubna tohoto roku. „Výzvu, abychom se připojili k signatářům Paktu zaměstnanosti, jsme přijali. Technická univerzita je jedním z největších zaměstnavatelů v Libereckém kraji, nabízí vzdělání nejen v technických ale i humanitních, ekonomických a uměleckých oborech. Úzce spolupracujeme se zdejšími výrobními podniky, známe jejich potřeby a naši absolventi obsazují významné pozice ve zdejších firmách a institucích – například v bankách, ve školách i úřadech - a podle mého názoru hrají a budou hrát důležitou roli v rozvoji průmyslu i služeb. Naši studenti významně ovlivňují nejen ekonomiku kraje, ale i společenské a kulturní dění. Jsem zastáncem filosofie, že vysoká škola a státní správa mají spolupracovat ve všech oblastech, kde to má smysl. Zaměstnanost je jednou z nich, myslím, že se můžeme vzájemně velmi konstruktivně doplňovat,“ řekl rektor Technické univerzity v Liberci profesor Zdeněk Kůs.

Vzhledem k cílům, které si Pakt zaměstnanosti vytknul a kterých chce v rámci regionálního partnerství dosáhnout, považuji přistoupení Technické univerzity v Liberci za krok velmi přínosný. Pevně věřím, že tato spolupráce pomůže prohloubit partnerství a spolupráci v našem kraji, a to nejen v oblasti zaměstnanosti,“ dodala předsedkyně Výkonné rady Paktu Kateřina Sadílková. Záměrem dosavadních signatářů Paktu je do diskuse o dalším směřování kraje postupně zapojit i další subjekty, v současnosti již svou činnosti zahájily odborné pracovní skupiny zaměřené na vzdělávání, sociální služby a cestovní ruch. V nich jsou zastoupeni reprezentanti širokého spektra organizací a diskutují o potřebách regionu a především o jejich řešení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky