Tisková zpráva z resortu zdravotnictví

• 13. 01. 2003 00:00

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec

tel.: (+420) 485 226 302, fax: (+420) 485 226 330

Liberec, 10.1.2003

Dne 9. ledna 2003 se uskutečnilo setkání představitelů resortu zdravotnictví Libereckého kraje se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny – pobočka Liberec, Územního střediska záchranné služby Liberec a obce v Českém Dubu na Liberecku. Tématem jednání bylo zachování stávajícího stavu lékařské služby první pomoci v regionu.

Libereckým krajem byla ustanovena pracovní skupina odborníků, kteří se budou podílet na vypracování plánu na zajištění pohotovostí a záchranných služeb v Libereckém kraji. Na financování LSPP by se měly společně s Libereckým krajem podílet i obce. Budoucí uspořádání pokrytí kraje LSPP a záchrannou službou by mělo být známo do konce 1. čtvrtletí 2003.

Bližší informace:

MUDr. Vladimír Richtr, odbor zdravotnictví KÚLK