Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turnovskou burzu škol navštívilo přes sedm stovek zájemců

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 06. 11. 2015 15:49
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Kterou ze středních škol si vybrat k dalšímu studiu a jak se mezi nimi zorientovat.? Nejenom na tyto otázky dostali žáci základních škol odpověď na 21. Burze středních škol v Turnově. Tento týden ji hostila Obchodní akademie, Hotelová školy a Střední odborná škola Turnov v Alšově ulici a představilo se na ní 41 středních škol. Nad akcí převzal záštitu Liberecký kraj ve spolupráci s Úřadem práce, Krajskou pobočkou v Liberci a kontaktním pracovištěm v Semilech.

Návštěvníci akce se dozvěděli veškeré potřebné informace o studijních a učebních oborech. Těm, kteří dosud nevěděli, jaké zaměstnání si v budoucnu zvolit, poradili pracovníci úřadu práce. Na burze se prezentovalo i sedm firem, které s některými středními školami spolupracují a jejichž absolventi jsou posléze na trhu práce velice žádaní.

Za krajský úřad v Liberci se akce zúčastnil vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Leoš Křeček: “Burza především ukázala zájemcům možnosti, kam zamířit po ukončení základní školní docházky. Akce je pro mnohé velmi cenným zdrojem informací.“

Kromě získání informací týkajících se budoucího studia se žáci zároveň mohli zúčastnit rozmanitých soutěží a kvízů, sledovat barmanskou show, odzdobit si a ochutnat upečené perníčky. Burzu navštívilo celkem 743 zájemců z řad žáků základních škol a jejich rodičů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky