Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Koberovech v sobotu otevřou informační promenádu

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 09. 2014 15:52
  • Rozvoj

Sdílet článek

Otevření netradiční informační promenády chystají v sobotu 6. září ve 13 hodin v Koberovech.

Na cca 100 metrech si občané i návštěvníci obce budou moci prohlédnout a přečíst na prezentačních a propagačních panelech 2 mapy, 5 vitrín o činnosti místních spolků a práci obecního úřadu a celkem 38 informačních tabulí například s turistickými zajímavostmi ve čtyřech jazycích \ – česky, polsky, německy, anglicky.

„Promenáda je součástí řešení středu obce. V roce. 2011 začala první etapa úpravou školní zahrady, položením zpomalovacího retardéru před základní školou a výstavbou prvního okruhu in-line dráhy a dětského hřiště,“ popsal starosta Koberov Jindřich Kvapil s tím, že v další etapě byla postavena hasičská zbrojnice.

„V loňském roce jsme dokončili druhý okruh in-line dráhy a upravili povrchy vozovek před obcí a přemístili památníků obětem světových válek,“ doplnil.

Podle něj promenádu postavila obec za své finanční prostředky, informační panely byly financovány z FMP Česko-Polsko Cíl 3 prostřednictvím  Euroregion NISA. Partnerem projektu  je gmina Wleń. První studie byla vypracována v roce 2007 – Studio Artikl – ing. Arch. Jan Duda z Liberce.

„Liberecký kraj poskytl v roce 2011 dotaci z POV na první etapu in-line dráhy ve výši 400 tis. Kč,“ připomněl starosta.

První slavnostní procházky po koberovské promenádě se zúčastní krajská radní Ivana Hujerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky