Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Pěnčíně chystají tradiční velkou výstavu jablek

17. 10. 2016

Tradiční výstavu jablek chystají už po šestnácté v Pěnčíně na Liberecku. Návštěvníci v průběhu čtyř dnů dostanou možnost spatřit odrůdy ovoce, které se pěstuje nejen v našem regionu a dozvědět se spoustu zajímavostí. Výstava Svátek jablka bude v termínu od 27. - 30. října k vidění v Kulturním domě v Pěnčíně. Partnerem akce je i Liberecký kraj a Regionální agrární rada Libereckého kraje.

Obecní úřad Pěnčín, Spolek zahrádkářů v Pěnčíně, Myslivecké sdružení Hlubočice Pěnčín, ZO ČSV Sychrov a Svaz chovatelů okrasného ptactva Turnov opět připravují výstavu, která je nejreprezentativnější svého druhu nejen v kraji, ale i v České republice. V rámci přehlídky budou k vidění jablka desítek odrůd. Pěnčínsko je v tomto směru vyhlášeným regionem, v nedalekých Střížovicích je navíc i výzkumný ústav Akademie věd České republiky, kde byly vyšlechtěny známé odrůdy, jako je šampion nebo rubín.

Kulturní dům bude pro veřejnost otevřen každý den, od 9 do 18 hodin. V sobotu 29. října od 15.00 hodin zahraje v rámci programu Cimbálová muzika Dušana Kotlára s malým houslovým virtuózem Milanem.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215