Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Valdštejnské slavnosti 2017 startují už v pátek

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 05. 2017 15:27
  • Sociální

Sdílet článek

Už v pátek 19. května 2017 startuje ve Frýdlantu 13. ročník velkolepých Valdštejnských slavností. Třídenní slavnosti nabídnou zábavu pro všechny věkové kategorie a pro návštěvníky různých zájmů. V pátek bude pozornost upnuta na milovníky současné hudby, program prvního dne je totiž složený převážně z koncertů. Hvězdami pátečního večera pak budou Vlasta Horváth s kapelou a zpěvák Sebastian.

Víkendový program se pak ponese už zcela v historickém duchu. Uskuteční se na řadě míst Frýdlantu. Na náměstí T. G. Masaryka bude kulturní program, dobový jarmark, na nádvoří radnice je připraven dětský program, v těsné blízkosti náměstí v bývalé mlékárně si pak budou moci návštěvníci vyzkoušet řemesla na vlastní ruce.
V městské parku bude k vidění vojenské ležení a také novinka letošních slavností – lazaret s raněnými. Jen o kousek dál pak bude možné v kostele Nalezení sv. Kříže absolvovat prohlídku kostela, Redernovského mauzolea nebo si užít mši pro vévodu Albrechta z Valdštejna.
Obrovským lákadlem Valdštejnských slavností je tradičně bitva, která se koná za motelem Daniela. Letos se do ní zapojí na 600 vojáků v historické zbroji. Bitva se uskuteční v sobotu v 16.00 a v neděli ve 14.00 hodin.

Do programu slavností se tradičně zapojí i hrad a zámek Frýdlant. V sobotu tam můžete být svědky snídaně s vévodou nebo večerního divadelního představení.

Mezi vrcholy slavností patří vždy oblíbený pochodňový průvod, který vyjde ve 22.00 hodin ze zámku a dojde na náměstí T. G. Masaryka. Tam bude právě vrcholit koncert kapely Corvus Corax, která hraje dobovou hudbu na dobové nástroje. Druhý den slavností pak vyvrcholí slavnostním ohňostrojem.

Pro návštěvníky slavností jsou připravena placená parkoviště, jedno v centru v Komenského ulici v prostoru bývalého autobusového nádraží, druhé u autokempu. Město Frýdlant také zajistilo pro návštěvníky poprvé mimořádné autobusové linky po skončení sobotního programu ve směru Liberec a Nové Město pod Smrkem – přes Hejnice. Posíleny budou také některé vlakové spoje.

Veškeré podrobnosti a důležité novinky o Valdštštejnských slavnostech 2017 najdete na www.valdstejnske-slavnosti.cz, kam každý den přibývají nové informace. 

TZ/Martina Petrášková, Město Frýdlant

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky