Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh EDUCA přilákal tisíce zájemců o vzdělání a práci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 10. 2014 15:47
  • Školství

Sdílet článek

Již poosmé patřila po tři dny od 16. do 18. října 2014 liberecká Tipsport arena veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2014 MYJOB LIBEREC. Také letošní ročník přinesl několik novinek. Záštitu nad akcí převzali hejtman Libereckého kraje Martin Půta a členka rady kraje Alena Losová.

První dva dny veletrhu patřily především žákům základních a středních škol, kteří sem zavítali často jako součást školou organizovaného zájezdu. Žáci se tak mohli seznámit s širokou nabídkou téměř 70 středních, vyšších odborných i vysokých škol nejen z Libereckého kraje. K zásadní události prvního dne, která dokumentovala to, že se jedná rovněž o veletrh pracovních příležitostí, patřil dopolední podpis přistupujícího dokumentu Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje ze strany rektora Technické univerzity v Liberci Zdeňka Kůse. Technická univerzita se tak stala šestým subjektem, který se zapojil do této platformy. Připojila se tak k Libereckému kraji, Úřadu práce ČR – krajské pobočce v Liberci, Krajské hospodářské komoře Libereckého kraje, Regionální radě odborových svazů ČMKOS a Sdružení pro rozvoj Libereckého kraje, kteří dohodu o vzniku partnerství podepsali na počátku dubna tohoto roku. Čtvrteční program pak uzavírala beseda s osobnostmi, které se účastnili majitel Jablotronu Dalibor Dědek, kardiochirurg Jan Pirk a novinářka Petra Procházková. Všichni svým životním příběhem i profesními zážitky zaujali a také pobavili přítomné diváky.

Mezi návštěvníky po oba dva dny patřila i Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti. „Educa se opět povedla, což měli šanci vidět i moji kolegové z Komise pro školství Asociace krajů ČR. Právě radní odpovědné za resorty školství v jiných krajích jsem provedla veletrhem a ukázala jim, co již osm let spoluorganizuje Liberecký kraj. Veletrh chválili stejně tak jako nově otevřenou iQ LANDII, kam rovněž vedly naše kroky v rámci doprovodného programu při dvoudenním jednání komise. Pan ředitel iQLANDIE Pavel Coufal nám připravil komentovanou prohlídku všech expozic, z které odcházeli moji hosté doslova nadšeni. Věřím, že udělají výjimečnému libereckému science centru velkou reklamu i ve svých krajích,“ zhodnotila akci radní.

Sobota patřila tradičně celým rodinám, které přišly společně vybrat tu nejlepší školu pro své děti a případně i sobě najít nové či lepší zaměstnání. Návštěvu jim vedle pokračujícího doprovodného programu mohla zpestřit malá hodinová vědomostní soutěž u stánku Libereckého kraje. Zhruba padesátka účastníků si pak z Educy vedle svých dojmů odnášela i propagační předmět získaný za své znalosti z oblasti školství v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky