Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vlak k Máchovu jezeru vyjede poprvé tento víkend

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 06. 2016 16:38
  • Doprava

Sdílet článek

Už v sobotu 25. června vyjede poprvé nový přímý vlak k oblíbenému turistickému místu Máchovu jezeru v Doksech. Spoj bude celé léto vozit pasažéry z Liberce a zpět. V sobotu první spoj pojede v 9.44 hodin a o víkendech a svátcích bude jezdit až do 28. srpna.

Vlaky z Liberce do Doks a zpět povezou cestující po zajímavé trati přes Kryštofovo Údolí, Podještědím, dále po takzvané „žízníkovské spojce, která je dosud využívána výhradně nákladní dopravou, přes Zákupy a Jestřebí rovnou do Doks. Na trase budou jezdit moderní vozy dopravce Die Länderbahn GmbH DLB a využít je mohou také cyklisté. Počet míst pro jízdní kola je však limitován kapacitou vlaku.

Cestou bude zastavovat na různých stanicích, které se mohou stát výchozím místem právě pro cyklisty nebo turisty. Namátkově např. v Kryštofově Údolí, Křížanech, Lvové, Jablonném v Podještědí, Brništi, Mimoni v Jestřebí či Starých Splavech a jinde. Jízdenky budou v prodeji přímo ve vlacích, bez přirážky. Cena jedné jízdenky se pohybuje již od 50 Kč za osobu.

Na první cestu vlakem se vypraví i hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní pro dopravu Vladimír Mastník. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky