Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vlaky z Liberce do polské Szklarské Poręby pojedou od prosince bez přestupu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 03. 2015 14:42
  • Doprava

Sdílet článek

Možnost přímého cestování z Liberce až do Szklarské Poręby v Polsku je podstatou dodatku smlouvy o vzájemné spolupráci, který v neděli 1. března podepsali hejtman Libereckého kraje Martin Půta a maršálek Dolnoslezského vojvodství Cezary Przybylski.

Slavnostní podpis se uskutečnil v horském hotelu Ještěd za účasti náměstka hejtmana Marka Pietera, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, jednatelky společnosti KORID LK Stanislavy Jakešové, zástupců Českých drah, a.s. Ludvíka Urbana, místopředsedy představenstva, a Romana Štěrby, člena představenstva. Za polskou delegaci byl přítomen Arkadiusz Ignasiak, honorární konzul České republiky ve Wroclawi, Igor Wójcik, zplnomocněný maršálkem Dolnoslezského vojvodství pro vztahy s Českou republikou, Wojciech Zdanowski, ředitel odboru infrastruktury, a Agnieszka Zakęś, zástupce ředitele odboru infrastruktury.

Před pěti lety byl zahájen provoz drážních vozidel z Kořenova, po rekonstrukci úseku Harrachov – státní hranice – Szklarska Poręba, který byl více než 60 let bez provozu. Jedná se o velice atraktivní železniční trať. Díky tomu se zvýšil i počet turistů v této oblasti.

„Podpisem dodatku smlouvy jsme potvrdili, že vlaky od 13. prosince 2015 na této železniční trati pojedou. Věřím, že spojení bez přestupu přiláká do obou regionů ještě více návštěvníků a pomůže dále rozvíjet cestovní ruch, což je hlavním smyslem tohoto společného projektu,“ uvedl při podpisu hejtman LK Martin Půta.

Dodatek mezinárodní Smlouvy o vzájemné spolupráci v oblasti zajišťování a organizace veřejné železniční hromadné dopravy v přeshraničním pásmu na úseku železniční tratě Szklarska Poręba Górna - Kořenov schválili zastupitelé Libereckého kraje na svém posledním zasedání 24. února 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky