Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vyhlášení soutěže o Nejlepší knihovnu Libereckého kraje

02. 07. 2014

Na základě dobrých zkušeností a kladných ohlasů na loňskou soutěž „O nejlepší kroniku obcí a měst Libereckého kraje“ Rada Libereckého kraje na svém posledním zasedání vyhlásila soutěž „Nejlepší knihovna Libereckého kraje“.

„Cílem soutěže je podpořit a ocenit náročnou práci městských a obecních knihoven jako vyjádření uznání za jejich činnost a zásluhy o kvalitní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb a o celkový rozvoj kulturního života v obci či městě“, uvedla Hana Maierová, náměstkyně hejtmana pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Ocenění se bude udělovat jednou za dva roky na základě stanovených kritérií. Pověřené knihovny v bývalých okresech, které dnes v těchto uzemích vykonávají tzv. regionální funkci (Městská knihovna Česká Lípa, Městská knihovna Jablonec nad Nisou, Městská knihovna Semily a Krajská vědecká knihovna v Liberci) předloží hodnotící komisi za každý region tři návrhy. Hodnotící komise bude složena ze zástupců Libereckého kraje, Krajské vědecké knihovny v Liberci a pověřených knihoven. Komise na základě předložených návrhů vybere z každého regionu jednu nejlepší knihovnu, to znamená celkem čtyři za Liberecký kraj.

Oceněným knihovnám bude udělen diplom a finanční odměna ve výši 10.000 Kč u příležitosti „Setkání knihovníků Libereckého kraje“, které se koná každým rokem vždy poslední čtvrtletí v Krajské vědecké knihovně v Liberci. První vyhlášení soutěže proběhne již v roce 2014. Návrhy se předkládají Krajské vědecké knihovně v Liberci nejpozději do konce srpna 2014. Dvouletý cyklus se tak prostřídá s hodnocením kronik.

Vyhlašovatelem soutěže je Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci, pod záštitou hejtmana Libereckého kraje a náměstkyně hejtmana resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624