Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyjádření hejtmana Martina Půty ke změnám v představenstvu KNL

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 01. 2017 10:39
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Představenstvo Krajské nemocnice Liberec (KNL) zvolilo ve středu 18. ledna 2017 pana Pavla Marka do funkce předsedy představenstva. Konstatuji, že toto rozhodnutí je plně v souladu se stanovami KNL, o volbě svého předsedy rozhoduje představenstvo.

Pan Pavel Marek je členem představenstva KNL od loňského roku, kdy jej zvolila dozorčí rada. Jeho příchod považuji za vhodné doplnění představenstva KNL jako týmu, jehož součástí jsou lidé s různými kompetencemi a pracovními zkušenostmi. Včera byl pan Marek zvolen  předsedou představenstva a plně to respektuji jako rozhodnutí tohoto výkonného orgánu společnosti. Pan Marek je člověk, který má prokazatelné manažerské zkušenosti a nezpochybnitelné výsledky práce, v minulosti řídil několik firem srovnatelných velikostí s KNL. Jsem rád, že se nám podařilo získat do řízení nejdůležitějších krajských firem manažera jako je on. Jeho hlavním úkolem bude zlepšit spolupráci krajem vlastněných nemocnic a využít zkušenosti z holdingové struktury, v níž působil.

Rozhodnutí pana doktora Lukáše rezignovat na funkci předsedy představenstva KNL jsem včera vzal na vědomí na osobní schůzce s ním. Jeho práce si nesmírně vážím a jsem rád, že nadále zůstává v pozici lékařského ředitele KNL, má moji plnou podporu a těším se na další spolupráci s ním.

Na rozdíl od paní Kocumové a pana primátora Batthyányho nebudu řídit žádnou krajskou společnost prostřednictvím facebooku. O změnách v představenstvu KNL se bude diskutovat na úterním jednání dozorčí rady KNL, kam taková diskuze nepochybně patří. Jako nově zvolený člen dozorčí rady KNL se jednání také zúčastním. Členem dozorčí rady jsem se ostatně stal poté, co mě o to vloni na podzim požádal právě pan doktor Lukáš a další členové kolegia primářů KNL.

Mojí prioritou je úspěšný průběh a dokončení projektu Modernizace Krajské nemocnice Liberec, který z pohledu kvality zdravotní péče považuji za klíčový pro celý Liberecký kraj.

Martin Půta
hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky