Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájemci mohou žádat o podporu na aktivity pro děti a mládež

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 03. 2017 14:52
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 7. března schválila podmínky a vyhlášení Programu k naplňování Koncepce podpory mládeže na krajské úrovni 2017. Žadatelé mohou o finanční podporu z Dotačního fondu Libereckého kraje žádat již nyní.

V rámci programu budou podporovány projekty, které svou charakteristikou splňují jeden z těchto účelů:

  1. Podpora zdravého životního stylu dětí a mládeže – podpora aktivit, které budou pozitivně ovlivňovat zdravý životní styl dětí a mládeže v oblasti pohybových aktivit, pobytu v přírodě, výživy apod.
  2. Podpora zapojování dětí a mládeže s omezenými příležitostmi do pravidelných volnočasových aktivit
  3. Podpora participace - podpora aktivit, které budou posilovat zájem dětí a mládeže o veřejné dění a zároveň budou děti a mládež motivovat k aktivnímu zapojení do veřejného prostoru
  4. Podpora tvořivosti v oblasti rukodělných a řemeslných aktivit.

Žádat o podporu mohou nestátní neziskové organizace, které mají ve svých stanovách zakotvenu práci s dětmi a mládeží a jsou spolkem či ústavem (zřízeným podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník) nebo patří k obecně prospěšným společnostem. Žadatelem může být právnická osoba, která vznikla nejméně 1 rok před datem uzávěrky přijímání žádostí, se sídlem na území Libereckého kraje.

Naopak o podporu z programu nemohou žádat nestátní neziskové organizace mající jako hlavní oblast činnosti tělovýchovu a sport, zaměřené na podporu a integraci příslušníků romské komunity a národnostních menšin či zaměřené na prevenci drog, kriminality a dalších negativních jevů a NNO zaměřené na poskytování sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Pro případné zájemce je alokováno téměř 425.000 Kč, dotace budou poskytovány v rozmezí 50.000 až 100.000 Kč, a to na projekty s termínem realizace 8. 3. 2017 – 30. 11. 2017.

Více informací o podmínkách vyhlášení programu najdete na stránkách Libereckého kraje http://dotace.kraj-lbc.cz/Naplnovani-koncepce-podpory-mladeze-na-krajske-urovni-2017-r388824.htm .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky