Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zastupitelstvo kraje bude opět jednat o rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 09. 2016 11:29
  • Školství

Sdílet článek

V souvislosti s děním na Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole Turnov byla na srpnovém zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje ustavena pracovní skupina, jež měla posoudit situaci na škole a vypracovat návrh jejího řešení. Rada Libereckého kraje se dne 20. září seznámila s výstupy této pracovní skupiny a i na jejich základě bude opětovně k projednání v Zastupitelstvu Libereckého kraje dne 27. září předkládán návrh na rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov na dvě organizace.

Pracovní skupina se pro posouzení situace a vypracování návrhu jejího řešení k jednání sešla dvakrát, a to 5. 9. 2016 a 13. 9. 2016. Na posledním jednání formou hlasování doporučila Zastupitelstvu Libereckého kraje rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace. Hlasovala v poměru - 9 členů pro rozdělení, 6 členů proti rozdělení a 2 členové se zdrželi.

Školy byly spojeny rozhodnutím Zastupitelstva Libereckého kraje z roku 2007, z původní Integrované střední školy Turnov a Obchodní akademie a Hotelové školy Turnov vznikl od počátku roku 2009 jeden subjekt, který však nadále působil v budovách v Alešově a Zborovské ulici v Turnově. V září loňského roku se veřejná diskuse o tomto kroku opět rozvířila v souvislosti s tím, že škola téměř kompletně opustila budovu ve Zborovské ulici a všichni žáci se vzdělávali v Alešově ulici.

Na základě doporučení Rady Libereckého kraje tak byla od února 2016 navrácena výuka do Zborovské ulice, ani to však nevedlo k uklidnění situace. Pokračující napjatá atmosféra ve škole, neklid mezi žáky, ne zcela ideální vztahy mezi dvěma původně samostatnými pedagogickými sbory vedly k předložení návrhu na rozdělení škol. Tento návrh již schválila Rada kraje, rozhodnout o něm mělo Zastupitelstvo Libereckého kraje v srpnu, před rozhodnutím byla však ustavena pracovní skupina.

Celý návrh na rozdělení ještě musí schválit i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky