Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zázemí pro administrativu a sklad ZZS LK se přestěhuje do budovy Neli v Klášterní ulici

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 05. 2015 11:04
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje na svém 7. zasedání rovněž odsouhlasila zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební úpravy stávajícího objektu č. p. 954/5 v Klášterní ulici v Liberci (budova Neli v areálu Krajské nemocnice Liberec), kterou realizuje Zdravotnická záchranná služba LK (ZZS LK).

Vedení ZZS LK se rekonstrukcí snaží vyřešit zcela nevyhovující zázemí pro administrativu a skladové hospodářství, které je v současné době umístěno ve dvou prvorepublikových vilách v ulicích Husova a Klostermannova. Již v roce 2011 byla zpracována projektová dokumentace k stavebním úpravám, počítající s celkovou rekonstrukcí objektu Neli, avšak zrealizována pouze zčásti, a to v rámci projektu budování nového zdravotnického operačního střediska. Současný projekt počítá s celkovými stavebními úpravami, včetně vytápění, zdravotechniky, vzduchotechniky, elektroinstalace slabo a silnoproudu. Celková hodnota je 13 mil. Kč bez DPH a dokončení předpokládáme v první čtvrtině roku 2016.

„Započaté dílo v souvislosti se zdravotnickým operačním střediskem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje je třeba dokončit tak, aby organizace mohla fungovat jako celek v jedné budově, a to včetně jejího vedení. Po dokončení bude možné opustit nevhodné a nedůstojné prostory v Klostermannově a částečně i v Husově ulici. Chtěli bychom úspěšně dokončit myšlenku uceleného provozního objektu záchranky," informuje radní pro resort zdravotnictví Petr Tulpa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky