Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Gymnázium Dr. Randy v Jablonci nad Nisou nabízí online přípravu k přijímacím zkouškám na střední školy

09. 04. 2020

Uzavření škol v rámci mimořádných opatření v souvislosti s šířením koronavirové nákazy výrazně zasáhlo do organizace školního roku a průběhu příjímacího řízení na střední školy. Plánují se nové termíny příjímacích zkoušek, výuka na dálku zahrnuje i přípravu k příjímacím zkouškám.

Detailní informace a pravidla pro přijímání žáků k některým druhům vzdělávání zveřejnilo na svých stránkách Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Jasně z nich vyplývá, že budou školy vypisovat pouze jeden termín přijímacích zkoušek, uchazeči tedy budou mít pouze jeden pokus. O to důležitější se důkladně připravit. Základní školy v rámci vzdělávání na dálku pokračují v přípravě svých žáků na přijímací zkoušky,“ popsal náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Gymnázium Dr. Randy v Jablonci nad Nisou nabízí vlastní formu online přípravy na příjímací zkoušky. „Původně jsme tento projekt rozjížděli pouze pro ty, kteří podali přihlášku ke studiu na našem gymnáziu. Pokud ale bude volná kapacita a zájem, můžeme přibrat i další uchazeče,“ oznámil ředitel školy Tomáš Hoffrichter. Zájemci z jiných škol se mohou hlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře v pozvánce.

Pravidelná online příprava se koná čtyřikrát týdně a zahrnuje český jazyk a matematiku. V podvečerních hodinách se zapsaní uchazeči účastní online videopřenosu. Během přenosu lektoři procházejí různé typy úloh včetně těch, které byly v testech z loňských let.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324