Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jednání o vstupu města Frýdlant do Krajské nemocnice Liberec, a.s. budou pokračovat

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 08. 2020 12:26
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Další možný akcionář plánuje vstoupit do společnosti Krajská nemocnice Liberec, a.s. (KNL). Rada kraje na svém zasedání schválila Memorandum mezi Libereckým krajem, statutárním městem Liberec a městy Turnov a Frýdlant, jehož cílem je sladění společného postupu akcionářů společnosti Krajská nemocnice Liberec a města Frýdlant při předpokládaném majetkovém vstupu Frýdlantu do této společnosti.

„V roce 2019 se podařilo kraji od soukromého vlastníka odkoupit Nemocnici Frýdlant s.r.o., která sídlila v areálu patřícímu městu Frýdlant. Od 1. ledna 2020 je součástí Krajské nemocnice Liberec. Tento postup byl důležitý pro zachování kvalitní a dostupné nemocniční péče pro 25 tisíc lidí ve Frýdlantském výběžku,“ prohlásil hejtman Martin Půta.

Otázka vstupu dalšího akcionáře do KNL vyvstala počátkem tohoto roku během projednávání způsobu financování první etapy její modernizace. „Město Frýdlant pak předložilo návrh memoranda. V červenci jej projednalo s akcionáři, kteří se vstupem dalšího akcionáře souhlasili. Tím vyslali jasný signál o tom, že tento projekt z jejich pohledu hraje jednu z klíčových rolí v rámci regionálního zdravotnictví,“ sdělil hejtman.

„Vklad města Frýdlantu ve společnosti Krajská nemocnice Liberec bude spočívat ve vložení části nemovitostí, které jsou v areálu nemocnice. Město zároveň zaplatí projektovou dokumentaci na modernizaci těchto budov. O způsobu financování modernizace se zavázali další akcionáři a město Frýdlant dále jednat. Cílem je využití finančních prostředků z programu REACT-EU, v rámci kterého by na vylepšení úrovně ve zdravotnictví v ČR mělo být určeno až 40 miliard korun,“ poznamenal Martin Půta.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky