Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj daruje peníze liberecké nemocnici na sekvenaci vzorků

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 06. 2021 13:16
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Na jednání Rady Libereckého kraje včera zazněl také záměr podpořit formou finančního daru z Krizového fondu Libereckého kraje sekvenování viru SARS-CoV-2 metodou NGS (tzv. sekvenování nové generace) v Krajské nemocnici Liberec, a. s. (KNL), a to za období měsíce června 2021.

„Sekvenace se již v nemocnici provádí a je velmi důležitá pro včasné vyhodnocení aktuální epidemiologické situace v kraji. Zatím ale není jiným zdravotnickým zařízením než těm státním, hrazena. Podle vyjádření ministra Adama Vojtěcha na posledním jednání vlády ČR s Radou Asociace krajů ČR by měla být proplácena z prostředků zdravotního pojištění,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Odhadované maximální měsíční náklady na sekvenování v KNL, a. s. jsou 1,3 miliony korun. „Připravenost podílet se na financování sekvenace viru SARS-CoV-2 částkou až do výše jednoho milionu korun vyjádřila také Krajská hygienická stanice Libereckého kraje,“ dodal hejtman.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky