Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj i letos vzdá hold Tibetu, vlajku bude vyvěšovat nejméně do roku 2024

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 01. 2021 09:44
  • Rozvoj

Sdílet článek

I letos, stejně jako v předchozích letech, zavlaje na terase třetího patra budovy Krajského úřadu Libereckého kraje tibetská vlajka. Připomíná březnové výročí povstání tibetského lidu proti represím a čínské politice. Liberecký kraj se pověšením vlajky každoročně připojuje do mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet.   

„Letos si připomeneme již 62. výročí povstání tibetského lidu proti represivní čínské politice. Podpora národů, které bojují za svoji svobodu, je pro nás důležitá. My sami jsme prožili desítky let v nesvobodě. Ke kampani Vlajka pro Tibet se připojujeme každoročně a pokračovat budeme i v současném volebním období,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Dne 10. března 1959 povstal tibetský lid proti čínské represivní politice, která utlačovala Tibeťany v jejich vlastní zemi. Kampaň Vlajka pro Tibet má kořeny v polovině devadesátých let 20. století. Tradice začala v západní Evropě. Jejím symbolickým cílem je vyjádřit podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale i obyvatel Čínské lidové republiky či ostatním národům, které bojují za svobodu a emancipaci.

V loňském roce se Liberecký kraj na základě rozhodnutí krajské rady do kampaně zapojil společně s dalšími 844 obcemi, městy, městskými částmi a kraji České republiky.

K pravidelnému vyvěšování vlajky bude docházet vždy 10. března, a to po dobu celého volebního období (od letošního roku až do roku 2024). „Letos vyvěsíme vlajku již pojedenácté v historii fungování Libereckého kraje,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky