Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kvůli covidu se Pocty hejtmana 2020 odkládají na neurčito

22. 10. 2020

Tradiční akce Pocty hejtmana, jež oceňuje osobnosti, které se svým celoživotním dílem nebo výjimečným skutkem zasloužily o dobré jméno Libereckého kraje, se zatím neuskuteční. Původně se měla konat dnes v Oblastní galerii Liberec za účasti významných představitelů kulturního a společenského života. Kvůli napjaté epidemiologické situaci se 15. ročník Poct hejtmana odkládá na neurčito.  

„Je mi líto, že se nemůžeme sejít tak jako každý rok v krásném prostředí Oblastní galerie. Mohli bychom sice akci uspořádat ve videoformátu, kde by se medailonky jednotlivých oceněných promítaly, ale jsem toho názoru, že osobní setkání s držiteli poct je mnohem cennější. Počkejme tedy, až bude situace natolik příznivá, že budu moci Pocty hejtmana důstojně udělit. Sejdeme se v lepších časech,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Pocty hejtmana se předávají od roku 2006 a obdrželo je již 88 osobností – například spisovatel Vladimír Páral, sbormistr Severáčku Petr Pálka,  architekt Karel Hubáček, válečný veterán Stanislav Hnělička, kapelník Ladislav Bareš či filozof Jan Patočka. Letos se v nominaci ocitlo 22 jmen. Hejtman Martin Půta ocení 7 z nich.

Konkrétní seznam laureátů za uplynulé ročníky naleznete na webové adrese: https://1url.cz/8zFEE

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419