Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vydává zpravodaj rodinné politiky

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 06. 2020 16:24
  • Magazín

Sdílet článek

Pod hlavičkou rodinné politiky vychází první zpravodaj Libereckého kraje pro rodiny s dětmi s názvem Rodinám, který bude distribuován primárně v elektronické podobě. Smyslem zpravodaje je představit čtenářům služby pro rodiny s dětmi v Libereckém kraji, sociální i ty navazující, a přiblížit jim jejich fungování. Zároveň se zpravodaj zaměří také na smysluplné trávení volného času.

Zpravodaj slouží jako nástroj prevence sociálního vyloučení a bude vycházet dvakrát ročně. První díl se zaměřuje na období prázdnin. Čtenáři v něm naleznou rozhovor s psycholožkou na téma léto po koronaviru, článek o bezpečnosti dětí při pohybu na silnici, na kole ale i při cestách autem a tipy, kam se s dětmi vydat v Libereckém kraji během prázdnin. Z oblasti sociálních služeb je věnována pozornost azylovým domům, adiktologickému programu pro děti a mladistvé a projektu s názvem Mýtus zvaný jehla.

Stálá rubrika Volný čas po svém bude představovat mladé holky a kluky, kteří ve svém volném čase pracují s dětmi. V Kultuře rodinám se čtenáři dozví o konkrétní kulturní organizaci a o jejím programu pro cílovou skupinu rodina s dětmi. Rubrika Po kraji představí naučné stezky a v každém díle bude také rozhovor s odborníkem na aktuální téma. Celý zpravodaj si můžete přečíst zde.

Tvorba zpravodaje je financována z Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa 2 - Sociální začleňování a boj s chudobou prostřednictvím projektu Systémová podpora práce s rodinou v Libereckém kraji (reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0013535), ze státního rozpočtu a z rozpočtu Libereckého kraje.

  • A4-zpravodaj-rodiNAM-web (.pdf)
    5 MB
    04. 06. 2020 16:27

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky