Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje tradiční soutěž Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 03. 2021 17:37
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradice pokračuje. Krajské kolo třiadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj. Soutěž je určena městům a obcím Libereckého kraje, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace. Obce a města se do soutěže mohou hlásit do 23. dubna tohoto roku.

„Vzhled i technické zpracování webových stránek velkých měst, ale i menších obcí se rok od roku zvyšují. Prostřednictvím soutěže Zlatý erb mohou tvůrci internetových prezentací, programátoři a provozovatelé stránek obdržet hodnocení a dobré nápady, jak udělat obecní internetové prezentace ještě lepší a příjemnější pro uživatele,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba.

„V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou ve Zlatém erbu soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky – hrady, zámky či muzea,“ doplnil Jiří Ulvr, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz. Více informací podá za Krajský úřad Libereckého kraje Bc. Květa Šírová – telefon 725 259 891, e-mail kveta.sirova@kraj-lbc.cz, případně koordinátor soutěže Mgr. Jitka Hajžmanová – e-mail hajzmanova@zlatyerb.cz. 

Vítězi krajského kola soutěže Zlatý erb 2020 o nejlepší webové stránky služby měst a obcí jsou statutární město Liberec a obec Pěnčín u Jablonce nad Nisou. V kategorii nejlepších elektronických služeb vyhrál opět Liberec se svým parkovacím navigačním systémem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky