Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náročná rekonstrukce skončila. Na Ještěd jedou řidiči po novém

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 06. 2021 15:31
  • Doprava

Sdílet článek

K poslední opravě komunikace č. III/2784 v úseku Výpřež – Horní Hanychov došlo na konci roku 2008. Vozovka ovšem byla znovu v nevyhovujícím stavu, a proto rada kraje v červnu 2020 vybrala zhotovitele rekonstrukce. Ta začala v červenci minulého roku se zimní přestávkou.  Celkové náklady na rekonstrukci činily 84 milionů korun. 

„Jsem rád, že tři kilometry dlouhý úsek z Výpřeže do Horního Hanychova je již dokončen a řidiči jej mohou znovu používat. Celkové náklady činí necelých 84 milionů korun. Stavba je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.

Při poslední opravě vozovky na přelomu listopadu a prosince roku 2008 došlo pouze k odfrézování poslední vrstvy asfaltu. Hlouběji se práce neprováděly. Při současné rekonstrukci došlo nejen k odstranění horní vrstvy asfaltu, ale také k úpravě celého podloží včetně zavedení vhodného odvodňovacího systému a výstavby nových opěrných zdí. Komunikaci doplnila svodidla a nové dopravní značení.

Následovat bude další etapa, během které Liberecký kraj opraví úsek silnice od Výpřeže až po odbočku na Křižany. „V tomto případě už ale nebudeme chtít povolit několikaměsíční kompletní uzavírku jako při první části rekonstrukce. Budeme proto požadovat po dodavateli a krajské správě silnic, aby oprava probíhala pouze za částečného omezení provozu,“ zdůraznil Sviták.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky