Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada Libereckého kraje dnes změnila stanovy krajské společnosti Silnice LK a jednohlasně odvolala dva členy jejího představenstva

11. 08. 2020

Na dnešním jednání Rady Libereckého kraje odvolali její členové plným počtem hlasů z představenstva společnosti Silnice LK a.s. Ing. Petra Šéna a Ing. Josefa Rechcígla. Současně radní představenstvo doplnili novými členy Ing. Petrem Šimoníkem a Ing. Petrem Správkou, kteří budou ve firmě do konce tohoto roku fungovat jako krizoví manažeři.

„Důvodem těchto změn je dlouhodobá nespokojenost s komunikací a jednáním společnosti Silnice LK směrem ke komunálním politikům, kteří spravují obce v našem regionu. Stejná situace panovala v případě údržby krajských komunikací,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu, investice a veřejné zakázky Jan Sviták. „Také chceme hlouběji přezkoumat hospodaření firmy a levněji nakupovat pohonné hmoty i náhradní díly, nejlépe vše ve spolupráci s naším vnitřním dopravcem, což do dnešního dne nebylo kvůli postoji vedení společnosti Silnice LK možné,“ řekl náměstek Sviták.

„V době ekonomických škrtů už nešlo dál tolerovat naši dlouhodobou nespokojenost s touto krajskou společností. Po nástupu na kraj jsem zaznamenal negativní reakce z vedení většiny obcí Libereckého kraje. Samozřejmě, že jsem si informace při jednáních v území ověřoval. Jednal jsem s panem Šénem o nápravách a potřebných analýzách, avšak bez konkrétních výsledků,“ doplnil Sviták.

Liberecký kraj také připravil hloubkový audit, který také bude prověřovat provázání krajských společností zabývajících se nejen správou a plánem rekonstrukcí, ale i údržbou krajských silnic.

Oba nově zvolení členové představenstva mají dlouholetou zkušenost ve vedení regionálních i nadnárodních společností, s restrukturalizací firem, a to i v oblasti dopravy.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324