Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Sjezd na Jablonec z křižovatky Rádelský mlýn se uzavře v úterý 14. dubna

09. 04. 2020

Už jen několik dnů bude možné sjíždět z mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/65 ve směru na Rychnov a Jablonec nad Nisou.  V úterý 14. dubna od 18 hodin bude sjezd úplně uzavřen. Dopravní značení řidiče navede na tři objízdné trasy. Provoz na silnici I/35 mezi Libercem a Turnovem povede dál ve střídavém režimu dvou a jednoho jízdního pruhu — na Liberec ve dvou, na Turnov v jednom.

Dopravní omezení potrvá do konce listopadu roku 2021. „Původně měla být úplná uzavírka silnice na Jablonec nad Nisou začít již 30. března, avšak na základě rozhodnutí jednoho ze zhotovitelů stavby v souvislosti se šířením viru COVID 19 se její termín posunul na 14. duben,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Tři vytyčené trasy objížděk berou v úvahu fakt, že dopravní omezení čekají řidiče také v Jablonci nad Nisou. První, pro oblast Rýnovic, vede po silnicích I/35 a I/14 přes Liberec, druhá pro tranzitní nákladní dopravu míří z Turnova po silnici I/10 přes Železný Brod a Tanvald do jabloneckých Pasek, třetí objízdná trasa pro oblast Kokonína a Vrkoslavic bude značena po silnici II/287 přes Pěnčín a Maršovice.

V souvislosti s přestavbou křižovatky Rádelský mlýn zazněly obavy, že řidiči nákladních aut začnou využívat k dopravě silnici III. třídy přes Záskalí. „Aby k tomu nedošlo, dojde k omezení tranzitní nákladní dopravy nad 12 tun na této silnici,“ prohlásil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Úplná uzavírka silnice I/65 na Rádelském mlýnu citelně zasáhne i veřejnou linkovou dopravu. Aktuální výlukové jízdní řády jsou k dispozici na webu www.iidol.cz.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324