Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman navštívil Vratislavice nad Nisou

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

Hejtman Martin Půta ve středu 19. září 2018 zavítal v rámci tradičního Dne s hejtmanem do Vratislavic nad Nisou. Po úvodním setkání se starostou Lukášem Pohankou navštívil místní základní a mateřskou školu, prohlédl si rodný dům Ferdinanda Porsche, zázemí vratislavické kyselky, domova důchodců, zauhlovací a vodárenské věže či vratislavického kostela. Na závěr podiskutoval s občany v kulturním centru.

V budově radnice přivítal hejtmana starosta Městského obvodu Liberec – Vratislavice nad Nisou Lukáš Pohanka, který provedl Martina Půtu programem celého dne. „V rámci hejtmanského dne jsem ještě Vratislavice nenavštívil. Musím ocenit zásluhy pana starosty. Je za ním vidět velký kus práce,“ uvedl hejtman Martin Půta.

V dopoledních hodinách společně navštívili místní základní a mateřskou školu, kde budou moci děti trávit volný čas ve zcela originálním prostředí. „Velice mě projekt architekta Stolína zaujal. Jsem zvědavý na to, jak rodiče a děti tento originální koncept stavby přijmou. Třeba právě ve Vratislavicích začíná nový trend ve výstavbě budov školek,“ dodal hejtman Martin Půta.  

Po obědě v Zámecké konírně hejtman zavítal do rodného domu Ferdinanda Porsche, kde se mohl na vlastní oči přesvědčit, jakým způsobem vystavovatelé zpestřují návštěvníkům pomocí moderních technologií návštěvu muzea. K dispozici mají moderní tablety, které pomocí čtečky „naskenují“ příslušný znak u vystavovaného exponátu a umožní přečíst si doplňující informace a zajímavosti.

Další zastávkou byla prohlídka zázemí bývalé Vratislavické kyselky, kde má své prostory firma Kittl a kde se již chystá rekonstrukce areálu. Poté si Martin Půta a Lukáš Pohanka prohlédli interiér domova důchodců Marta a zauhlovací a vodárenskou věž Vratislavice. Zde proběhla diskuze, jakým způsobem pomoci této významné technické památce. Po prohlídce Kostela Nejsvětější trojice se konala již tradiční beseda s občany Vratislavic a okolí.

„Vratislavice mají dnes zhruba 8,5 tisíce obyvatel. Jsou součástí Liberce, ale kdyby byly samostatné, jednalo by se o šestou největší obec v kraji. Z tohoto ohledu byla návštěva velice zajímavá. Viděl jsem úspěšné projekty ve školství a při závěrečné diskuzi jsme společně debatovali nad dalšími návrhy pro zlepšení,“ uzavřel hejtman Půta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky