Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude pokračovat v úpravách významných alejí

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 03. 2018 00:00

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 20. března schválila zadávací řízení na další tři projekty, jejichž cílem je stabilizace a ošetření vybraných významných alejí na území kraje. Záměry jsou součástí 2. a 3. etapy zachování důležitých stromořadí v Libereckém kraji. Konkrétně se jedná o lipovou alej u vlakového nádraží v Malé Skále, alej Karolíny Světlé vedoucí podél historické stezky ze Starého Dubu do Českého Dubu a o zámeckou lipovou alej ve Stvolínkách společně s Valteřickou alejí v Horní Branné v jednom projektu.

„Jsem rád, že se díky evropským dotacím podaří revitalizovat významné aleje v Libereckém kraji,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Zmíněné projekty byly schváleny a byla k nim vydána rozhodnutí o poskytnutí dotace v Operačním programu Životní prostředí (OPŽP). Nyní bude probíhat proces výběru dodavatelů prací na všech uvedených alejích. „Ve všech třech případech půjde zejména o stabilizaci těchto alejí, ošetření jednotlivých stromů a v některých případech o dosadbu stromů,“ dodala Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Samotná realizace projektů je v tuto chvíli plánována na období srpen–listopad 2018, přičemž v projektu Zámecké lipové aleje ve Stvolínkách a ve Valteřické aleji, kde jsou chystány výsadby, bude do roku 2021 probíhat ještě následná péče, kterou u tohoto projektu podporuje OPŽP.

Předpokládaná hodnota veřejných zakázek na realizaci všech třech projektů je 1.133.182,26 Kč bez DPH. Z toho náklady na alej v Malé Skále jsou 386.406 Kč, náklady na alej Karolíny Světlé v Českém Dubu 263.976 Kč a náklady na alej ve Stvolínkách a na Valteřickou alej 482.800 Kč. Ve všech třech případech se jedná o aleje, kde se většina stromů nachází na pozemcích vlastněných Libereckým krajem.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky