Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejlepší knihovnice kraje si převzaly ocenění

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 12. 2019 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Již posedmé se v liberecké knihovně uskutečnilo Setkání knihovníků Libereckého kraje. V úterý 10. prosince 2019 si během slavnostní akce odnesly ocenění za péči o knihy a návštěvníky hned tři ženy. Ty obdržely diplom, knižní publikaci a peněžní poukázku v hodnotě 1000 korun, kterou věnoval regionální výbor SKIP Libereckého kraje.

Cenu za celoživotní přínos v oblasti knihovnictví Libereckého kraje získala JITKA VANCLOVÁ z Městské knihovny Semily, nositelkou Ceny Knihovnice Libereckého kraje roku 2019 v kategorii neprofesionální knihovny se stala MARIE FABIÁNOVÁ z Obecní knihovny ve Skuhrově a nositelkou ceny v kategorii profesionální knihovny se stala TÁŇA KUŽELKOVÁ z Krajské vědecké knihovny v Liberci.

„Knihovníci jsou dobré duše knihoven v celém kraji. Nejenže znají a umí svým čtenářům doporučit knihy k zapůjčení a profesionálně zvládají knihovnickou práci, ale často také ve svých knihovnách vytvářejí prostředí a podmínky pro setkávání místních, kulturní akce, besedy či programy pro děti. Zvlášť v malých obcích má tato činnost veliký význam,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ocenění předal vítězkám Martin Féna, vedoucí odboru kultury Krajského úřadu v Liberci, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci Blanka Konvalinková a předsedkyně SKIP Libereckého kraje Dana Kroulíková.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky