Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Devět let Tibetu v Kacanovech

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 05. 2015 16:52

Sdílet článek

Spolek Radosti pořádá v sobotu 16. května na louce u koupaliště v Kacanovech již devátý ročník hudebního festivalu na podporu Tibetu. Připraven je bohatý program pro celou rodinu.

Z hudebníků letos vystoupí LETY MIMO, OVČIE KIAHNĚ, ROZUMBROTHERS, SOUND FALL, hlavními hosty jsou pak skupina ZRNÍ a MICHAL HRŮZA s kapelou HRŮZY.

Během celého odpoledne bude pro děti připravena trampolína, teepee, soutěže a pro všechny zahraje Vozichet loutkovou operu CARMEN. Výtěžek akce jde již tradičně na podporu vzdělání tibetských dětí v indickém exilu.

Začátek v 15.00 hodin, program je připraven až do rána!

„V souvislosti s nedávným zemětřesením v Nepálu jsme se rozhodli, že část výtěžku z festivalu půjde také na podporu humanitárních akcí v této postižené zemi. Jsme rádi, že akci přijede osobně podpořit hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který, jak nám sdělil, by svou návštěvu chtěl pojmout neoficiálně jako běžný divák. Že Liberecký kraj pravidelně vyvěšuje vlajku Tibetu 10. března, jako připomínku okupace země, je doufám už dostatečně známé,“ zve za pořadatele Jan Bílý z občanského sdružení Radosti.

„Tibetská vlajka na budově krajského úřadu letos v březnu zavlála již popáté v historii. Jejím vyvěšením Liberecký kraj podporuje nejen lid Tibetu, ale i další národy, které za svoji svobodu a identitu bojují. Festival v Kacanovech rád podpořím i proto, že organizátoři akce část výtěžku věnují lidem, které zasáhlo zemětřesení v Nepálu,“ připojil hejtman Martin Půta.

Občanské sdružení RADOSTI funguje jako malá neziskovka a organizuje různé společenské a kulturní dění. Většina akcí má za cíl kromě přínosu kultury do našeho regionu podpořit různé benefiční projekty, či pomáhá potřebným přímo. Pravidelně přispívá na vzdělání tibetským dětem, podporuje ale mj. také klienty nedalekého Domova Pod skalami v Kurovodicích, kde Radosti organizují hudební a divadelní festival Bez plotů (letos 6. června), podpora směřovala i turnovskému spolku Slunce všem, který se věnuje péči o dospělé autisty. Více na www.sdruzeni-radosti.cz

Kontakt:
o.s. Radosti
Jan Bílý, tel. 724 901 387

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky