Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zastupitelé schválili projekty v rámci Regionálního inovačního programu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 01. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje dnes schválilo podporu celkem 15 projektů přihlášených do Regionálního inovačního programu 2018. Projekty se snaží zvýšit konkurenceschopnost Libereckého kraje v oblasti výzkumu a podnikání. Kraj na ně poskytne dotaci ve výši 3.283.000 korun. 

„Regionální inovační program vyhlašuje odbor regionálního rozvoje a evropských projektů. Program funguje již od roku 2011. V minulém roce se nám ho podařilo rozšířit o dva nové dotační tituly,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

K „Inovačním voucherům“ přibyly „Startovací vouchery“ a „Technologické vouchery“. Šanci tak dostaly i začínající podnikatelské subjekty, které chtějí nastartovat zamýšlené inovativní aktivity, či firmy, které si potřebují ověřit technologickou proveditelnost a životaschopnost svých produktů.

„Celkem bylo předloženo 23 žádostí o dotaci v úhrnné výši 4.557.695,20 korun. Z alokace určené pro tento program bylo možné uspokojit 15 nejlépe hodnocených projektů za celkem 3.283.000 korun,“ dodala radní Loučková Kotasová. 

Z 15 projektů zastupitelstvo kraje schválilo 6 projektů zaměřených na navázání a zintenzivnění spolupráce s výzkumnými organizacemi, 5 projektů začínajících podnikatelských subjektů a 4 projekty zaměřené na ověření technické či technologické proveditelnosti projektu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky