Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Frýdlantu se konala tradiční zemědělská olympiáda

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 04. 2019 00:00
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant uspořádala již 14. ročník dvoudenní Zemědělské olympiády žáků středních škol. Akce proběhla ve dnech 24.–25. dubna a na její organizaci se podílel i Liberecký kraj, Regionální agrární rada, Okresní agrární komora či místní firmy a významné osobnosti Frýdlantska.

„Jsem moc rád, že se zemědělská olympiáda konala v místě nově otevřeného Centra odborného vzdělávání. Většina disciplín proběhla i nedaleko školy v prostorách naučné stezky, takže soutěžící ukázali svoje dovednosti v překrásném a přírodě blízkém areálu. Vyšlo i počasí. Nemohli jsme si přát lepší podmínky,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Žáci soutěžili v různých disciplínách. Mohli si vyzkoušet jízdu zručnosti na kolovém traktoru s přívěsem, poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů, práci s manipulátorem, písemný test všeobecných znalostí, výměnu pneumatiky, ale i vykování skoby či sedlácký víceboj, který zahrnoval například ruční dojení, převoz pytlů kolečkem či odhad hmotnosti.

„Velice mě potěšilo, že se letos zúčastnily i nové školy. Jen to prokazuje, jak je o zemědělskou olympiádu velký zájem. Po pěti letech se nám vrátili soutěžící z Tábora a přidal se například Kostelec nad Orlicí, Hořice či Trhové Sviny. Celkem závodilo třicet soutěžících a byl jsem velice příjemně překvapen, že se o zemědělskou oblast zajímají i dívky,“ dodal Jiří Löffelmann, člen rad kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Výsledky družstev:

  1. SŠHL Frýdlant „A“
  2.  SŠHL Frýdlant „B“
  3. SOŠ Frýdek – Místek „A“

Výsledky jednotlivců:

  1. Lukáš Baloga, SŠHL Frýdlant „A“
  2. Jan Debnár, SŠHL Frýdlant „A“
  3. Jan Michejda, SOŠ Frýdek – Místek „A“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky