Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Agentura pro zemědělství a venkov Semily školila v Nové Vsi nad Popelkou

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2012 09:58

Sdílet článek

 

Agentura pro zemědělství a venkov Semily v rámci činnosti Celostátní sítě pro venkov pozvala 5. dubna do Nové Vsi nad Popelkou na školení zemědělce a odbornou veřejnost.

Přítomné hosty a účastníky přivítal radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD), Josef Marek, vedoucí pobočky Mze Semily, a poté MVDr. Michal Švihel, ředitel okresní veterinární správy.

„Obsahem jeho příspěvku byla zpráva  „Metodika kontroly zdraví“. Přiblížil a vysvětlil účastníkům problematiku závažných onemocnění u hospodářských zvířat, novinky v oblasti „domácí porážky“, tedy jak postupovat v případě nutné porážky, a další důležité informace,“ uvedl radní, který jak sám řek, se rád vrací mezi své bývalé regionální kolegy zemědělce a potravináře.

Josef Marek pak hovořil především o zákresech půdních bloků, které jsou v této době nejvíce aktuální.

Ve svém vystoupení Jaroslav Podzimek hovořil o marginálních oblastech, LFA půdách, zemědělství z pohledu kraje. Přiblížil jim i práci na svém resortu, čím se zabývá v současné době.

„Hovořilo se například o novinkách  v dotacích na rok 2012,  možnostech dotačních titul a také o                      návrhu reformy společné zemědělské politiky po roce 2014,“ doplnil radní.

Poslední přednášející byla Jitka Tvrzníková,  akreditovaná poradkyně Ministerstva zemědělství.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky