Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktivními senioři z celého regionu vystoupali na nejvyšší budovu Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2014 17:36

Sdílet článek

Liberecký kraj připravil pod záštitou Petra Tulpy, radního pro sociální věci, ve spolupráci s Krajskou Radou seniorů České republiky, o.s. a Svazem důchodců České republiky, o.s. 26. září k příležitosti Mezinárodního dne seniorů setkání s aktivními členy obou organizací.

V roce 1998 totiž vyhlásil tehdejší generální tajemník Organizace spojených národů Kofi Annan 1. říjen Mezinárodním dnem seniorů s cílem upozornit na celosvětový trend stárnutí populace. Mezinárodní den má tak připomenout tuto životní etapu, její strasti i radosti.

Setkání u příležitosti Mezinárodního dne seniorů tak bylo setkáním zástupců seniorů, úředníků z Krajského úřadu Libereckého kraje a lokálních politiků, zejména místostarostů zastřešujících sociální práci na obcích s přenesenou a rozšířenou působnosti – členů tzv. K 21.

„Dnešní setkání seniorů v sídle Libereckého kraje je poděkováním aktivním seniorům, kteří mají zájem dělat něco pro druhé – své vrstevníky. Celá akce probíhá ve spolupráci se Svazem důchodců České republiky a Krajskou radou seniorů a bude, jak doufám, začátkem každoroční tradice setkávání právě u příležitosti Mezinárodního dne seniorů,“ řekl o akci Petr Tulpa.

V průběhu setkání se uskutečnila přednáška Jiřího Ježka na téma „Rodinné systémy“. 

„Hlavní myšlenkou přednášky nebylo říci jak se má senior chovat, jaký má být nebo jak má žít, cílem bylo nabídnout posluchači téma na přemýšlení a „prostor pro sebe“, což se z celkové atmosféry a reakcí účastníků povedlo,“ prozradil radní.

Po přednášce si účastníci prohlédli výstavu o vzniku budovy v desátém patře a navštívili vyhlídku na střeše budovy Krajského úřadu Libereckého kraje, která je nejvyšší stavbou v Liberci – ční do výše 78 metrů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky