Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Automobileum v Sosnové zahájí náměstek hejtmana Radek Cikl

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 05. 2010 15:17

Sdílet článek

 

Liberecký kraj ve spolupráci se společností Autodrom Promotion připravuje na letošní rok další ročník neoficiálního mistrovství České republiky automobilních škol – AUTOMOBILEUM 2010. Ve dnech 12. a 13. května se na Autodromu Česká Lípa v Sosnové uskuteční již 5. ročník soutěžního setkání 14 čtyřčlenných družstev složených z vybraných žáků středních škol z celé České republiky vzdělávajících se v oboru automechanik/mechanik opravář motorových vozidel.

„Pro soutěžící budou opět připraveny disciplíny, které ověří jejich teoretickou připravenost, praktickou zdatnost a odvahu porovnat své síly se soupeři. Mladí mechanici si v krásném prostředí nedaleko Máchova jezera proklepnou úroveň svých řidičských dovedností, schopnost ovládat vozidlo, znalosti z oblasti technických oborů, základů první pomoci a pravidel silničního provozu a v neposlední řadě schopnost týmové spolupráce,“ uvedl náměstek hejhtmana.

Pro žáky z okolních základních škol a nejen pro ně budou v rámci druhého soutěžního dne připraveny ukázky související s automobilismem, dopravou a bezpečností provozu na pozemních komunikacích, konkrétně představení zařízení pro zvýšení bezpečnosti řidičů a cestujících v běžném provozu na základě systému pro motosport. Návštěvníci se zde také dozvědí novinky o přípravách XXXVII. Rally Bohemia a Mistrovství Evropy v rallycrossu. Jako novinka bude provedena ukázka Kurzu bezpečné jízdy pro motocyklisty. Rovněž bude pro žáky zajištěna doprava do místa konání soutěže.

Letošní ročník Automobilea se koná za podpory společností Denso Manufacturing Czech s.r.o., Paramo a.s., Auto Koutek s.r.o., ČSAD Semily a.s. a regionálního pracoviště BESIP Liberec.

Akce probíhá pod záštitou . Radka Cikla (ČSSD), náměstka hejtmana Libereckého kraje, a  Karla Kapouna (ČSSD), senátora Parlamentu České republiky, kteří akci zahájí 12. května ve 12 hodin.

Poslední čtyři ročníky se setkaly s velmi kladným ohlasem u veřejnosti. Toto soutěžní setkání je rovněž vynikající příležitostí pro setkávání významných osobností, mezi kterými pochopitelně nechybějí osobnosti spjaté s automobilovým průmyslem. Věřme, že stejně jako v předcházejících ročnících podá i letos družstvo zástupců Libereckého kraje výkon, který jej vynese na stupně vítězů.

 

Další informace naleznete zde: http://skolstvi.kraj-lbc.cz/Automobileum-2010

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky