Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční představení v Divadle F.X. Šaldy se konalo pod záštitou hejtmana LK

Šírová Květa

  • 06. 04. 2012 10:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

Benefiční velikonoční představení úspěšné komedie „Rodina je základ státu“ se včera odehrálo v libereckém Divadle F. X. Šaldy pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera (ČSSD). Slavnostního večera se zúčastnili také radní Libereckého kraje Jaroslav Podzimek (ČSSD), zástupci Statutárního města Liberec a podnikatelské sféry. 

„Cílem benefičního divadelního představení bylo propojit podnikatelskou a kulturní sféru. Dnešní nelehká doba ovlivněna nepříznivým ekonomickým vývojem se samozřejmě promítá i do financování kulturních zařízení, tedy i libereckého divadla. Proto jsem dal záštitu, bez jakýchkoli finančních nákladů Libereckého kraje, včerejšímu představení a pomohl do divadla dovést také partnery Libereckého kraje, díky nimž se včerejší představení uskutečnilo. Rád bych tímto podpořil spolupráci mezi podnikateli našeho kraje a kulturní scénou. Zvažoval jsem, jaký žánr představení zvolit. Nakonec s ohledem na současnou nelehkou dobu jsem se přiklonil ke komedii. Je totiž potřeba se občas zastavit a věnovat se sobě i blízkým, rozvíjet vlastní kulturní život a duševně odpočívat. A k tomu neodmyslitelně patří také návštěva kulturních stánků,“ řekl hejtman..

Podle slov ředitele divadla F. X. Šaldy v Liberci Martina Otavy chystá divadlo na podzim letošního roku založení tzv. Donátorské rodiny divadla. Donátorem divadla se může stát kdokoliv, kdo přispěje finanční částkou, nejméně 500 Kč, na provoz libereckého Divadla F. X. Šaldy. Ředitel věří, že postupem času tak divadlo získá nejen bronzové, stříbrné a zlaté, ale například i briliantové donátory.

„Věřím, že solidarita s klasickým divadlem zůstane v srdcích a duších místních firem i nadále a že především díky nim se budou moci diváci dále těšit umění na prknech, která znamenají svět,“ dodal závěrem hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky