Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefičního koncertu na hradě Houska se zúčastní náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 08. 2011 12:35

Sdílet článek

 

Již 13. ročník benefičního koncertu "Noc s hvězdami" tentokráte s podtitulem "Vánoce na Housce" se uskuteční 6. srpna od 18 hodin na hradě Houska. Zahájení se zúčastní náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová.

„Nad 13. ročníkem převzal za Liberecký kraj záštitu hejtman LK Stanislav Eichler, který se zúčastnil předchozích dvou ročníků. Liberecký kraj vítá takové kulturní akce, jako je Noc s hvězdami, které přispívají k rozvoji cestovního ruchu v našem regionu. Navíc jde o charitativní koncert ve prospěch záchrany historické památky – hradu Houska. Věřím, že i letošní ročník pod názvem Vánoce na Housce bude úspěšný,“ řekla náměstkyně.

Jak již bývá zvykem, nebudou chybět ani známá muzikálová jména. Letos v podobě Moniky Absolonové, Heleny Vondráčkové, Leony Černé, Yvetty Blanarovičové, Světlany Nálepkové či Petra Vondráčka, Josefa Vágnera a Lukáše Kumprichta.

Výtěžek koncertu jde na obnovu hradu Houska a za dobu pořádání se podařilo zrekonstruovat již více než polovinu hradu. Program začíná 6. srpna 2011 od 18 hod. a kromě zmíněných umělců se můžete dále těšit například na Ewu Farnou, Dalibora Jandu, Jana Bendika, Martina Franceho, skupinu Holki a další. Od 21 hodin začíná vystoupení kapel, ve kterém se vám v letošním ročníku představí Datwerk, Petr Dvořák & Wolnej Proud.

Akci již tradičně moderujeostřílená dvojka Slávek Boura a Markéta Mayerová. Koncert kapel moderuje Vlasta Vébr.

Současnými spolumajiteli hradu jsou Jaromír Šimonek a jeho dcera Zuzana Petzoldová. Ti Housku získali v restituci v devadesátých letech, neboť v roce 1924 jej koupil prezident Škodových závodů a senátor Josef Šimonek, kteří však o něj přišli v roce 1939. Od roku 1999 je hrad zpřístupněn veřejnosti.

Vstupenky v hodnotě 300 Kč

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky