Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Billa vyzvala ke spolupráci regionální zemědělce

Mgr. Matoušová Barbora

  • 20. 03. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6268|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Uvedení privátních výrobků BIO pod značkou obchodního řetězce Billa a možná spolupráce s regionálními zemědělci. To bylo hlavním tématem semináře, který ve čtvrtek 20.března v sídle kraje zahájil náměstek hejtmana pověřený vedením resortu zemědělství Radim Zika.

 

„Na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v Brně jsem byl osloven zástupci Billy a Mlékárny Příšovice, zda bychom jako kraj nezaštítili seminář o bio výrobcích, o možnostech dodávání našimi zemědělci. V dnešní době je poptávka po bio potravinách  značná, avšak informací o nich není mnoho. Vyšli jsme jim proto vstříc a seminář uspořádali,“ vysvětlil Radim Zika s tím, že cílem semináře bylo také seznámit zemědělskou veřejnost Libereckého kraje s bio projektem Billy. Zúčastnili se ho manažerka BIO společnosti Billa Denisa Hojsíková, Roman Rozsypal z Biokontu CZ, Jiří Tůma z Mlékárny Příšovice a Petr Bílek, místopředseda představenstva Okresní agrární komory Česká Lípa.

 

Jak oznámila Denisa Hojsíková, Billa chce svoji produkci zaměřit na bio výrobky od regionálních dodavatelů. „Bio má dnes zelenou, stává se  trendem i v Česku. Billa už sice pět let nabízí bio potraviny, ale zatím převážně z dovozu. Nyní bychom rádi následovali příklad rakouské Billy, která bio zakládala ve spolupráci s regionálními výrobci. Je to sice těžší a delší cesta, chceme ale  podporovat naše lidi a náš region.“

 

Do budoucna již Billa počítá s Mlékárnou Příšovice, se kterou ji pojí dlouholetý vztah. „Spolupráce s Billou  pro nás znamená návaznost na spolupráci s Delvitou, která trvala 12 let. Naše mlékárna není schopna existence bez velkého partnera, Billa pro nás představuje stabilitu, garanci cenovou i odbytovou. Navíc bio výrobky jsou pro nás výzvou,“ uvedl Jiří Tůma. Mlékárna podle něj již zahájila projektovou a stavební přípravu na výrobu bio potravin, konkrétně zakysané smetany, jogurtů a mléka. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky