Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bílokosteláčci zvítězili při oslavách výročí školy starosty, hejtmana i faráře

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 09. 2014 17:03
  • Školství

Sdílet článek

Žáci ZŠ Bílý Kostel – Bílokosteláčci porazili ve štafetovém běhu šestici dospělých soupeřů, kteří se jim postavili v uplynulou sobotu u příležitosti otevření jejich nového školního sportovního hřiště.

Padesátimetrové úseky na počest 120. výročí postavení školní budovy uběhli školáci Vítek Šulc, Maruška Kostelencová, Jakub Dušek, Terezka Richterová, Anička Adámková a Míša Šťastná. Druzí v cíli, kteří rovněž třímali štafetový kolík v podobě klobásy, absolvovali závod v sestavě Irena Kostelencová (ředitelka ZŠ), Ivana Morgensternová (místostarostka Chotyně), Michael Canov (starosta Chrastavy), Jiří Formánek (Starosta Bílého Kostela), Martin Půta, (hejtman LK) a Radek Vašinek (farář).

Dne otevřených dveří se ve škole zúčastnilo mnoho bývalých žáků, učitelů a přátel školy, včetně Františka Vydry a jeho manželky Aleny z nedaleké Chrastavy.

Ředitelka školy Irena Kostelencová rovněž pokřtila Almanach základní školy Bílokosteláček, který mapuje historii školy od roku 1894. Tehdy navštěvovalo školu na 270 žáků, v roce 1956 jich bylo 129, nyní již jen 45.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky