Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Britský den v Liberci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 01. 2015 16:20

Sdílet článek

Britský den v Liberci má pomoci malým a středním podnikatelům zvýšit jejich konkurenceschopnost a lépe se zorientovat v tržních příležitostech. Na akci se podílejí významné podniky i zastupitelstvo města.

Liberec se dnes stal dějištěm „Britského dne“, unikátní akce Britské obchodní komory ve spolupráci se Statutárním městem Liberec a Libereckým krajem. Do Liberce přijeli zástupci firem, aby s místními podniky nalezli nové obchodní příležitosti. Akce se koná pod záštitou primátora Statutárního města Liberec, Tibora Batthyányho a Martina Půty, hejtmana Libereckého kraje.

Hlavním cílem vzdělávací části Britského dne v Liberci byla podpora malých a středních firem v rozvoji jejich podnikání a to formou prezentací, diskuzí či jiných praktických příspěvků z podnikatelské sféry. Následovala večerní networkingová recepce v prostorách Radničního sklípku, která byla skvělou příležitostí seznámit se se zajímavými osobnostmi nejen z regionálního obchodního prostředí.

Britská obchodní komora se touto formou rozhodla podpořit podnikatele v českých regionech. Britský den v Liberci navazuje na řadu úspěšných akcí v krajských městech a v roce 2015 zamíří také do Ostravy, Plzně, Olomouce a Brna. „Britský den je skvělou příležitostí podpořit rozkvět malých a středních podniků v České republice a představit místním firmám aktivity našich členů,“ říká Marcela Roche, ředitelka Britské obchodní komory. „Semináře jsou šité na míru“, abychom co nejlépe vyhověli potřebám podnikatelů v jednotlivých městech,“ upřesňuje paní Roche charakter akce.

Britský den je ukázkou výjimečné spolupráce firem, podnikatelů, neziskových organizací a státních institucí, která reaguje na potřebu rozvoje a spolupráce českých malých a středních podniků. Důraz je kladen především na sdílení zkušeností z praxe a inovace v podnikání.

„Liberecký kraj tuto akci podporuje, protože má zájem pomáhat malému a střednímu podnikání i s tím, jak založit firmu nebo exportovat. Proto bude realizován Evropský dům, tedy místo, kde žadatelé získají všechny důležité informace o možnostech dotací. Dále chystáme podnikatelský inkubátor. Uvítáme pravidelné opakování této akce,“ doplnil náměstek hejtmana Marek Pieter, který se akce zúčastnil.

Pro další informace kontaktujte:
Tereza Hátleová, Communications Coordinator, British Chamber of Commerce
M +420 608 508 605 E mail: tereza.hatleova@britcham.cz
Britská obchodní komora v České republice

Britská obchodní komora je nezisková organizace, sdružující více než 200 firem, které reprezentují široké spektrum britských zájmů v České republice, od velkých investorů až po malé a střední podnikatele. Jejím cílem je podporovat obchodní aktivitu mezi Českou republikou a Velkou Británií, zvýšit konkurenceschopnost členských firem a vytvořit platformu pro vznik nových obchodních příležitostí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky