Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ceny Euroregionu Nisa byly udělovány už po osmé

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 15. 01. 2016 15:09

Sdílet článek

Nejhodnotnější přeshraniční partnerství, nejlepší studentské práce a tři významné osobnosti ocenila v osmé Ceně Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2015 devítičlenná mezinárodní porota. Letošního klání, které vyvrcholilo ve středu 13. ledna předáním cen v Evropském centru kultury a vzdělávání v polském Zhořelci, se zúčastnila více jak stovka osobností se zájmem o přeshraniční spolupráci v Euroregionu Nisa. Nechyběl ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Města, obce, školy, sportovní kluby a spolky soutěžily ve třech kategoriích: nejlepší přeshraniční komunální spolupráce, nejlepší přeshraniční spolupráce v rozvoji společného prázdninového regionu a nejlepší přeshraniční spolupráce v oblasti kultury, sportu a vzdělávání.

Za českou stranu získalo prvenství partnerství města Frýdlant a města Świeradów Zdrój a to v kategorii nejlepší přeshraniční spolupráce v oblasti rozvoje společného prázdninového regionu. V rámci této spolupráce došlo k podpoře turistického ruchu v obou městech. První místo v kategorii nejlepší přeshraniční komunální spolupráce získalo vzájemné partnerství obcí Jezów Sudecki, Vierkirchen a Paseky nad Jizerou. Další české úspěchy v umístění na druhých a třetích místech zaznamenaly město Hrádek nad Nisou, obec Nový Oldřichov, Klub českých turistů z Nového Města pod Smrkem a také Technická univerzita v Liberci.

Cenu pro osobnost s významným přínosem pro přeshraniční spolupráci získala paní Stanislava Riegerová z Českého statistického úřadu v Liberci. Za polskou stranu si ocenění odnesl současný primátor města Jelení Hora pan Marcin Zawila a za německou stranu bývalý landrát a předseda německé části Euroregionu Nisa pan Hartmut Biele.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky