Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cestování vlakem do Drážďan bude o adventu pohodlnější

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 11. 2014 17:14
  • Doprava

Sdílet článek

Každým rokem roste obliba Vánočních trhů v Drážďanech. Liberecký kraj v posledních letech zaznamenal vysoký zájem obyvatel kraje o cestování do saské metropole Drážďany v průběhu adventu.

Na základě zkušeností z minulých let budou i letos posíleny vlakové spoje o adventních sobotách do Drážďan o vlaky navíc. Posilové vlaky zajistí dopravce Vogtlandbahn, který od 14. 12. 2014 převezme provoz i pravidelných spěšných vlaků Liberec – Drážďany. Protože první tři adventní soboty připadají ještě před termín této změny, bude se zároveň jednat o určité „promo“ jízdy tohoto dopravce na zmíněné trase. Zároveň budou ze strany stávajícího dopravce (České dráhy/DB Regio) posíleny o prvních třech adventních sobotách i pravidelné spěšné vlaky. Přesto je cestujícím doporučeno přednostně využít posilové vlaky navíc (nad rámec obvyklého jízdního řádu) s dostatečnou kapacitou míst.

Posilové vlaky navíc pojedou ve dnech 29. listopadu, 6., 13. a 20. prosince 2014 z Liberce do Drážďan a zpět v následujících časech:

Liberec                       7:32                 Dresden Hbf              16:25

Chrastava                  7:43                 Zittau                        17:56

Hrádek nad Nisou    7:54                 Zittau                           17:57

Zittau                        o 8:05                 Hrádek nad Nisou    18:07

Zittau                           8:06                 Chrastava                   18:17

Dresden Hbf           o 9:36                 Liberec                     o 18:27                                                 

(vlaky budou na německém území dále zastavovat i ve stanicích Ebersbach (Sachs), Dresden-Neustadt a Dresden Mitte).

Pravidelné vlaky (ČD/DB Regio)
Liberec – Dresden: 8:38, 12:38, 16:35, 20:35
Dresden – Liberec: 7:09, 13:09, 15:09, 19:09

Pro cestování do Drážďan je nejvýhodnější využít víkendové nabídky Českých drah, které budou prodávány a uznávány i ve vlacích společnosti Vogtlandbahn. Pro jednotlivce vyjde zpáteční cesta na 250 Kč, pro rodiny s dětmi je výhodná nabídka za 325 Kč (2 dospělí a max. 3 děti do 15 let).

Od neděle 14. 12. 2014 pak bude nabízena i nová, ještě výhodnější nabídka již od společnosti Vogtlandbahn pro vlaky Trilex, s názvem „Liberec-Dresden-Special“, za kterou jednotlivci zaplatí pouze 230 Kč a skupiny 320 Kč (2-5 osob, bez ohledu na věk a platná i ve všední dny). Tuto nabídku ale, na rozdíl od nabídek Českých drah, nepůjde využít na jiné vlaky, platná bude na českém území pouze v úseku Liberec – Hrádek n.N. (– Zittau).

Více informací najdete na stránkách www.drazdany.info

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky