Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Chystá se obnova sedmadvaceti školních hřišť u MŠ

15. 09. 2008
[id:6953|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje schválila zahájení zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky „Revitalizace školních hřišť a jejich vybavení na území Libereckého kraje - 2. etapa“

Dne 26. 10. 2006 byla v rámci Finančního mechanismu EHP/Norsko podána LK žádost  o grant na projekt „Revitalizace školních hřišť a jejich vybavení na území Libereckého kraje - 2. etapa“. Tento projekt byl vybrán Kanceláří finančních mechanismů k financování v poměru 85% FM EHP/Norsko a 15% LK; spolufinancování a finanční krytí projektu bylo schváleno na 8. zasedání zastupitelstva kraje dne 03. 10. 2006 .Doba trvání projektu je od 6/2008 do 12/2009 s tím, že oficiální zahájení projektu se připravuje.

„Rekonstrukce hřišť může začít prakticky okamžitě, neboť součástí žádosti o grant byla i souhlasná stanoviska místně příslušných stavebních úřadů k plánovaným rekonstrukcím,“ uvedl Petr Doležal, náměstek hejtmana pro školství, mládež a sport. LK

Projekt je tedy v počáteční fázi, avšak z důvodu časového harmonogramu o veřejných zakázkách je třeba zahájit zadávací řízení nadlimitní veřejné zakázky „Revitalizace školních hřišť a jejich vybavení na území Libereckého kraje - 2. etapa“ již nyní. Zakázka obsahuje odstranění nevyhovujících starých prvků ze školních hřišť, stavební přípravu na umístění nových prvků včetně bezpečnostních povrchů, dodávku herních prvků   ze dřeva. Zakázka se týká 27 mateřských školek v rámci Libereckého kraje.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla převzata z předloženého projektu, neboť celkový finanční podíl FM EHP/Norska na daném projektu (max. 357 882 €) je nepřekročitelný, tj. veškeré finanční prostředky nad tento rámec jdou na vrub LK.

Realizace veřejné zakázky bude financována odborem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, - Spolufinancování EU.

Předpokládaná hodnota VZ: do 10 000 000,- Kč bez DPH - veřejná zakázka nadlimitní.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302