Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové rady kraje v čele s hejtmanem navštívili Ralsko

Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora

  • 06. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7313|autor:Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora|email:barbora.ziguskova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

S problematikou bývalého vojenského prostoru Ralsko a s činností Vojenských lesů a statků, divize Mimoň, se dnes v rámci návštěvy Ralska seznámil hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se svými kolegy - náměstky Martinem Seppem a Vítem Příkaským a radními Zdeňkem Bursou a Jaroslavem Podzimkem.

 

Po úvodním představení Města Ralsko starostou Jindřichem Šolcem si členové rady kraje v doprovodu Jiřího Janoty, ředitele Vojenských lesů a statků ČR, divize Mimoň, prohlédli letiště Hradčany, část majetku Libereckého kraje v prostoru Ralsko. Jedním z cílů návštěvy této oblasti bylo totiž hledání možností využití tohoto majetku. „Prohlídka prostoru letiště byla zvláště aktuální, protože v závěru roku 2008 byl ukončen příjem

žádostí projektových záměrů na jeho využití. Celkem se nám přihlásilo třináct subjektů. V nejbližší době tedy dojde ke zpracování těchto žádostí po formální stránce a během měsíce zasedne hodnotící komise, která vybere takový záměr, jenž bude nejlépe splňovat podmínky zadávacího řízení a bude v souladu s představami kraje,“ upřesnil Vít Příkaský. „Jakékoliv kroky však musíme komunikovat hlavně s lidmi, kteří v oblasti žijí,“ doplnil jej hejtman kraje Stanislav Eichler.

 

Podle Jiřího Janoty se Vojenské lesy a statky ČR snaží v současné době oblast zatraktivnit turistům. „Ralsko bylo již za období první republiky oblíbenou turistickou destinací, což bychom nyní rádi obnovili,“ uvedl. Vojenské lesy a statky ČR proto v květnu roku 2007 otevřely nově zrekonstruované Info centrum Hradčany, jež láká návštěvníky na výlety do krajiny. „Pro turismus se však musí vytvořit podmínky. Jako jednu z nich

vidím v udržení občanů v této oblasti natrvalo, proto chceme také vytvořit pracovní příležitosti,“ dodal starosta Města Ralsko Jindřich Šolc. Podle Stanislava Eichlera se Vojenské lesy a statky ČR vydaly vhodným směrem. „Myslím si, že všechny aktivity, které nám byly ukázány, jsou správnou cestou, jak vrátit oblasti nejen turisty, ale i stálé obyvatele. Je třeba jim v tom pomoci,“ řekl s tím, že v brzké době se zástupci kraje do oblasti zase vrátí a začnou pracovat na konkrétních projektech.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky