Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové Rady LK se sešli s ruskou delegací Svazu malých měst

Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora

  • 05. 12. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:7231|autor:Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora|email:barbora.ziguskova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Členové rady kraje v čele s hejtmanem Stanislavem Eichlerem dnes v krajském sídle přivítali první delegaci po nástupu do svých funkcí, a sice ruské zástupce měst, rajónů a oblastí, členy Svazu malých měst (Svazu malych gorodov).

Předmětem jednání byla spolupráce na projektu Partnerství, jehož organizátorem je Pavel Šourek, jednatel a ředitel firmy Collegium Trade, s.r.o., člen Rady města Jablonec nad Nisou. Projekt si klade za cíl upevnění vzájemné spolupráce mezi Ruskou federací a Českou republikou, a to nejen v oblasti podnikání. „Projekt jsme začali vytvářet s tím, že nejde jen o byznys, proto jsme jej odstartovali na základě spolupráce s městy,“ vysvětlil Pavel Šourek.

Projekt zaštítil dnes již bývalý hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a v jeho podpoře chce nadále pokračovat i současný hejtman Stanislav Eichler. „Domnívám se, že tato spolupráce má na čem zakládat. V minulých dobách byly mezi českou stranou a Sovětským svazem úzké vztahy nejen politické, ale i obchodní. Jsem rád, že jsme tyto vztahy posunuli směrem k obcím,“ řekl Eichler. Jeho slova podpořil prezident Svazu malých měst Evgeny Markov: „Partnerství s Českem přisuzujeme zvláštní význam, jelikož dějiny spolupráce našich zemí mají mnoho konstruktivních prvků. Věříme, že naše jednání přispějí k rozvoji ruských měst.“

Dohoda o projektu Partnerství byla podepsána 21. května 2008. Dodnes se k projektu přidala některá města z regionu (Jablonec nad Nisou, Turnov, Železný Brod, Český Dub), účast potvrdilo také několik firem. Hlavní snahou projektu je zavedení kvalitních výrobků a prosazení nových technologií na ruském trhu, a to zvláště v oblasti stavebnictví. Kromě toho však obě strany chtějí například spolupracovat při prosazování ekologických standardů pro činnost měst. V neposlední řadě plánují také spolupráci v oblasti kultury, vzdělání či sportu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky